En workshop är bättre än ett möte

Tänk dig att vi samlar en grupp människor i ett rum (ett korsfunktionellt team, det är ju populärt nu). Alla börjar kasta ut idéer. Superbra!

Men ofta blir det en kamp om vem som talar högst, eller vem som står högst i rang. Eller så går det helt åt andra hållet där ingen vill ta beslut om inte alla är överens. De yngre (eller nyast anställda) känner sig inte bekväma med att delge sina idéer. Den mest högljudde (eller mest seniora) dominerar samtalet och i slutet av mötet har ingen förstått vad som ska göras (eller, alla har förstått olika).

Det här beror på att det ”vanliga” sättet att samarbeta inte hanterar de underliggande problem som gör sådana där möten så jobbiga.

Att samarbeta I grupp är utmanande för oss alla. Utan rätt verktyg och metoder på plats blir varje möte till slut en frustrerande röra.

Lösningen stavas workshop

En workshop ändrar hela grunden för hur samarbete i grupp går till. Genom att byta ostrukturerade öppna diskussioner mot övningar och aktiviteter som minimerar grupptänkande och partiskhet får vi strukturerad diskussion och idéskapande utan avbrott.

Det här är varför både etablerade företag och startups använde kraften i workshopar för att hjälpa sina team jobba snabbare, effektivare och mer meningsfullt.

I en workshop kan vi

  • reda ut komplexa frågor och utmaningar samtidigt som alla som deltar faktiskt får delta och komma till tals
  • låta allas olika personlighet och stil få utrymme samtidigt som vi säkerställer att grupper når sitt gemensamma mål
  • snabbt visualisera idéer och prioritera de som är bra före de dåliga
  • skapa ett tydligt gemensamt fokus
  • frigöra kreativitet och skapa en roligare arbetsdag

Kom igång

Låter det här som något ni vill komma igång med? Hör av dig så kommer vi fram till en lösning för er.